пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

  28 жовтня – День визволення України від німецько-фашистських загарбників, який було встановлено Указом Президента України № 836 від 20.10.2009 р. з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.
   В ході Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років саме на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму.
    У 1944 р. силами чотирьох Українських фронтів , було здійснено серію наступальних операцій.  Битва за визволення України тривала 22 місяці. Україна була ареною жорстоких кровопролитних боїв. Саме в Україні вирішувалася доля війни в Європі. Саме тут проводилася більшість великомасштабних операцій 1941-1944 років, які, зрештою, вирішили долю всієї війни.
   До цієї дати в Побузькій бібліотеці для дорослих оформлено тематичну виставку – реквієм «У пам`яті навіки збережу», а також читачі різного віку мали змогу переглянути відео «28 жовтня – День визволення України» і дізнатися  про жорстокі факти цієї війни.
        





Немає коментарів:

Дописати коментар