неділю, 15 жовтня 2017 р.

Людина - легенда

   З нагоди свят : дня українського  козацтва, дня захисника України, дня створення УПА  в Побузькій  бібліотеці для дорослих  проведено діалог – інтерв’ю з  Володимиром Михайловичем  Караташем – незламним патріотом, воїном  ОУН-УПА із сотні Сталевого, що діяла  на території Кіровоградщини та Черкащини , справжнього козака – мужнього, розумного, освіченого, ерудованого, наділеного непересічним почуттям гумору, артистичними та організаторськими здібностями.
     91 – річний Володимир Михайлович  розповів про Кенгірське повстання, 12 років концтаборів, п’ять місяців перебування в камері смертників у очікуванні розстрілу, звільнення, робота вчителем англійської мови,помаранчева революція та Революція Гідності… Майже все його життя  вмістилося  в книжці «На барикадах Кенгіру».
   Він з любов`ю розповідає  про своїх дітей,  онуків, як вони ним опікуються, як він убаюкує свого правнучка поемами Лесі Українки  та  Івана Франка.
   Участь у заході взяли: вчитель історії Свінтицька Алла Петрівна та учень 9 класу Докійчук Віктор, який збирає матеріал для написання наукової роботи про діяльність  ОУН – УПА на території Кіровоградщини в роки Другої світової війни.
                                                     






Немає коментарів:

Дописати коментар