вівторок, 10 листопада 2020 р.

 



      8 листопада минуло 120 років від дня народження Маргарет  Мітчелл  (1900 - 1949) — американської  письменниці , журналіста.  

   Маргарет Мітчелл народилася  в Атланті, штат Джорджія. Дитинство Маргарет минуло в оточенні ветеранів Громадянської війни і родичів по материнській лінії, які жили під час війни. Вразлива дитина завжди захоплювався історіями про Громадянську війну, які розповідали батьки.

  Почавши навчання, вона спочатку відвідує Вашингтонську семінарію в Атланті, потім у 1918 році вступає до престижного жіночого Смітського коледжу в штаті Массачусетс. Не закінчивши його, повернулася в рідне місто, отримавши звістку про смерть матері від великої пандемії «іспанського» грипу в 1918.

  У 1922 році  Мітчелл починає роботу журналістки, вона стала провідним репортером газети «Атланта Джорнал». Того ж року вона виходить заміж за Беррі Кіннарда Апшоу. Перший шлюб Маргарет Мітчелл тривав всього лише 10 місяців. Беррі був схильний до випивки. Він частенько бив Маргарет. А одного разу, заставши свого благовірного з покоївкою, Маргарет подала на розлучення.

   Другим чоловіком Маргарет став Джон Марш — давній шанувальник, закоханий в неї вже багато років. Заради Маргарет Джон покинув високооплачувану роботу в Вашингтоні і переїхав до Атланти. У 1925 році Маргарет і Джон одружилися. Маргарет пішла з газетного бізнесу, щоб зайнятися літературною творчістю.

  Маргарет  Мітчелл  автор  роману-бестселера «Звіяні вітром». Роман  вийшов 1936 році, отримав Пулітцерівську премію й був перекладений на 37 мов світу. Екранізований 1939 р. режисером Віктором Флемінгом. Фільм «Звіяні вітром» отримав вісім премій «Оскар».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар