понеділок, 23 січня 2017 р.

Періодичні видання в 2017 році

   Газетна і журнальна інформація настільки  влилася в наше життя, що ми її часом не помічаємо, як свіже повітря, яким дихаємо. З метою популяризації  періодичних видань  бібліотека  використовує періодику  в оформленні книжкових виставок, що значно збагачує тематичне наповнення, актуальність і новизну  матеріалу. Протягом 2016 року користувачі  бібліотеки знайомились з виставкою періодичних видань «Найцікавіші періодичні видання для вас !!!».
   Усі надходження періодики обліковуються в реєстраційних журнальних та газетних карточках. Переглядаючи періодичні видання бібліотечні працівники роблять вирізки з газет та оформляють тематичні теки. Постійно здійснюється опис періодики доповнюючи систематичну картотеку статей та краєзнавчу картотеку.
 Стараючись надати повну інформацію при задоволені довідки бібліотекарі часто звертаються до періодики. Наприклад при запитах такого змісту: порядок безплатного оформлення та видачі державних актів на право власності на земельні ділянки; результати голосування на виборах; курсування рейсових  автобусів; зміни у наданні державних субсидій, підвищення цін на газ ; система державних субсидій; соціальні послуги для людей похилого віку та інвалідів; нові підвищення пенсій та ін..
   У 2017 році бібліотека отримує такі періодичні видання :
       Вісник Голованівщини – газета Голованівської районної ради та трудового колективу редакції. Заснована в березні 1932 року. Завдячуючи редактору Чушкіній Надії Василівні наша бібліотека отримує газету безкоштовно.

 Чисте джерело – обласне інформаційне суспільно-політичне видання. Засновник : ТОВ АПК «Сонячний край». Завдяки підприємцю Голімбієвській Тамарі Павлівні бібліотека отримує газету безкоштовно. Редактор газети: Андрій Гребенюк.
 свежий номер журнала Тайны XX века  Тайны ХХ века - щотижневе видання, яке розповідає про секретні сили природи, про життя незвичайних людей, про загадковий світ, в якому ми знаходимось. Про все це можна прочитати на сторінках цієї газети, яку підписав бібліотеці на 2017 рік Полосков Інокентій Михайлович – постійний наш відвідувач.

    Наступні періодичні видання бібліотека отримує завдяки голові Побузької селищної ради - Слободянюку Сергію Павловичу.

 

 Обласна рада вийшла зі складу засновників газети “Народне слово”. Виконуючи Закон України “Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ”, депутати обласної ради підтримали проект рішення “Про реформування редакції газети Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації “Народне слово”. Від тепер газета має просту і зрозумілу назву – “Народне слово”. А колектив видання став самостійним суб’єктом господарювання. Нагадаємо, ця газета, як вісник обласної влади, виходить у друк з листопада 1990 року.
            
 Голос України - газета Верховної Ради України загальнополітичного характеру з пріоритетним висвітленням діяльності парламенту: керівництва ВР, комітетів, депутатських фракцій і груп, окремих депутатів, у ній роз'яснюються прийняті закони та інші нормативно-правові акти України, забезпечується гласність у виконанні законів.
«Советчица» - інформаційно-розважальна щотижнева газета корисних порад для всієї сім`ї з програмою телебачення. На сторінках газети – рецепти народної медицини, кулінарії, рекомендації присадибного господарювання, консультації юриста.

 Журнал "1000 секретов" Газета 1000 секретов складається на основі порад, які присилають самі читачі, а це означає, що всі поради перевірені часом і досвідом. Кулінарія, ремонт, інтер’єр, рукоділля, творчість, здоров`я, краса, сім`я – всі ці важливі теми доступні і цікаві.  Видання співпрацює з досвідченими юристами і психологами, які можуть дати відповідь на всі важливі питання читачів. В кожному номері – є дитяча сторінка, сканворд, а також тематичні фотоконкурси.  
 "Однокласник" - журнал для молоді Журнал “Однокласник”- сучасне ілюстроване видання для підлітків - непростої, непередбачуваної, часом навіть незбагненної, але завжди цікавої читацької аудиторії. Це єдиний україномовний журнал для підлітків у державі. На своїх сторінках “Однокласник” намагається охопити і максимально розкрити той широкий спектр проблем, які хвилюють читачів у “незвичайному” віці від 12 до 16 років: шкільне життя, психологічний розвиток особистості, соціальна адаптація, спілкування з однолітками, кохання, дружба тощо. Разом з тим, журнал популяризує сучасну українську літературу - кожен номер містить свій літературний додаток. “Однокласник” поєднує у собі насичені інтелектуально-публіцистичні матеріали, спеціалізовані психологічні розвідки, численні популярно-розважальні статті.

  Наприкінці кожного року в бібліотеці проводиться експрес-опитування з метою вивчення читацького попиту на періодичні видання. Сподіваємось, що щорічні періодичні видання будуть актуальним доповненням до фонду бібліотеки, привернуть увагу нових читачів, будуть і надалі сприяти організації дозвілля користувачів та створенню позитивного іміджу бібліотеки.


                                                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар