пʼятницю, 13 березня 2015 р.

Літературні таланти Кіровоградщини

  Побузька міська бібліотека для дорослих пропонує  бібліофреш на тему «Літературні таланти Кіровоградщини», презентація якого є  імена наших поетів і письменників – земляків та їх твори, які надійшли нещодавно до бібліотеки. Сподіваємось, що ці книги знайдуть свого читача.

Ковальчук М. Розбурхана Ятрань. Художньо-документальні повісті. – Тернопіль;Астон, 2010. – 250с.
   Книга написана ветераном Великої Вітчизняної війни і включає художньо-документальні повісті, які описують події воєнного лихоліття, що відбувалися на батьківщині автора – в Поятранні. Книга «Розбурхана Ятрань» продовжує тему всенародної боротьби проти фашистських окупантів у лісовому урочищі Зелена Брама. Її герої або були в складі оточених армій, або проживали в навколишніх селах і були свідками їх трагедії.


Корінь А. Збірка поезій «Ненаписаний закон зорі» (лірика, переклади) – Кіровоград: ПВЦ «Мавік», 2013.- 122с.
  Антоніна Корінь – автор півтора десятка книг; член Національної спілки письменників України, керівник літературно-мистецького клубу «Євшан», член літературного обєднання «Степ».
 «Ненаписаний закон зорі» - збірка ліричних поезій і поетичних перекладів останніх років.
Корниец В. Перо поэта – Кировоград: Центрально-украинское издательство, 2013.-158с.
   Новая книга поэта посвящена двухсотлетию великого Тараса Григоровича Шевченко. В ней переводы нескольких стихотворений Т.Шевченко, в том числе «Завещание»; переводы посвященных Т.Шевченко 12 произведений известных украинских поэтов, а также большая подборка стихов двух лауреатов Шевченковской премии.

Кулик Іван. Чари осені. Вірші. Літературно-художнє видання. – К.: «Імекс-ЛТД». – 2013.- 80с.
    Вірші, які увійшли до цієї збірки, сповнені роздумів про сеанс життя, високе призначення людини на землі. У багатьох поезіях зображено красу рідного краю, красу людських стосунків.







Літературна Кіровоградщина: альманах / Кіровоградська обласна організація Конгресу літераторів України. – Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2013. – 192 с.
 Альманах містить вірші і прозу авторів Кіровоградщини, що пишуть українською та російською мовами й об’єднані в обласній організації Конгресу у літераторів України. Їх різножанрова творчість віддзеркалює думки й почуття сучасної людини, любов до України та рідного краю.
   Розділ сатири та гумору включає оповідання й вірші, яким властиві всі відтінки цього жанру – від м’яко іронічних до гостро викривальних. Це п’ятий альманах Кіровоградської обласної організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України. Попередні альманахи були видані в 2009, 2010, 2011 та 2012 роках



  Станіслав Капітанський

Друзі ізока.-К.:"Аграр Медіа Груп",2013.-78 с.
Вперше в казковій формі подається історія України та тваринний світ.
                                                                                          
  
Книгу відомого українського прозаїка Віктора Полянецького складають твори, позначені глибоким психологізмом, ліричним настроєм, проникненням у душевний світ його героїв, який засвідчує незнищенність високих людських ідеалів.











 Рудик Станіслав. Моє рідне село.-К.: Академія наук вищої освіти України, ТОВ"АграрМедіаГруп", 2012-117 с.+ 48 с. зі світлинами.


Книга про село Капітанку Голованівського району Кіровоградської області, яке знаходилося у центрі Трипільської культури, було поруч скіфської Священної землі Екзампай та входило до Уманського козацького полку. Подається життя та побут селян у ХХ столітті.

Немає коментарів:

Дописати коментар