середа, 26 червня 2024 р.

 З нагоди Дня Конституції в Капітанській сільській бібліотеці проведена інформаційна хвилинка "Конституція України- закон, по якому ми живемо"та гра-вікторина "В моєму серці Україна".





 

«Конституція України – закон, по якому ми живемо»

1.     Як називається основний закон України?

2.     Який з давніх знаків є малим гербом України?

3.     Як називалася перша слов'янська держава?

4.     Яка назва козацької держави, що була створена за дніпровськими порогами?

5.     Хто написав слова гімну України?

6.     Яка назва гімну України?

7.     Яке ім'я мала сестра Кия, Щека і Хорива?

8.     Які кольори на державному прапорі України?

9.     Яка найбільша святиня українського народу в музичній культурі?

10.  Яка назва великого зібрання творів Т. Шевченка?

11.  Хто є композитором, що поклав на музику вірші Чубинського, які стали гімном?

12.  Що означає слово «козак»?

13.  Це дерево, яке згадується у народних піснях і віршах, освячується в церкві перед Пасхою як захист від злих духів.

14.  Це національний символ України, який дарують і яким обмінюються на Великдень.

15.  Це дерево, з яким у народних піснях і переказах порівнюють струнких дівчат.

16.  Кущ, який оспівується в українських народних піснях як символ дівочої краси.

17.  Що українські дівчата носять на голові як прикрасу?

18.  Це національний символ України, який матері дарують своїм дітям на щастя і удачу, коли ті вирушають у далеку подорож.

19.  Хто написав першу Конституцію України?

20.  Яка область є центром України?










ВІДПОВІДІ:

1.     Конституція. 2. Тризуб. 3. Київська Русь. 4. Запорізька Січ. 5. П. Чубинський. 6. "Ще не вмерла Україна". 7. Либідь. 8. Синій і жовтий. 9. Гімн. 10. "Кобзар". 11. Вербицький. 12. Вільна, незалежна людина. 13. Верба. 14. Писанка. 15. Тополя. 16. Калина. 17. Вінок. 18. Рушник. 19. Пилип Орлик. 20. Кіровоградська





 

Запрошуємо пройти тест на знання Конституції України з можливістю отримання Сертифікату. Це чудова можливість перевірити свої знання за посиланням

                                                      https://vseosvita.ua/test/start/yoo469




понеділок, 24 червня 2024 р.

 Інформаційне відео згідно плану заходів з виконання Концепції реалізації державної політики у сфері сприяння розвитку соціально відповідального бізнесу в Україні.

Автор https://youtu.be/N-5YzOreJYs?si=HojWmN22ojZ6reGH







пʼятниця, 21 червня 2024 р.

     Побузька міська бібліотека взяла участь у другому етапі проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-Хабах цифрової освіти», який реалізується за підтримки Програми розвитку ООН.






четвер, 20 червня 2024 р.

 В рамках дитячої акції "Літо 2024. Незабаром перемога!" в Капітанській сільській бібліотеці з користувачами проведена вікторина "Імена літературних героїв".




середа, 19 червня 2024 р.

  В приміщенні Побузької міської бібліотеки відбулося засідання розмовного клубу "Світлиця слова" присвячене 205-річниці написання видатної п'єси Івана Котляревського "Наталка Полтавка". Присутні ознайомились з історією написання твору, обговорювали популярність п'єси, згадували, як її ставили на сценах різних театрів країни.

Після цього учасники із задоволенням переглянули фільм-екранізацію "Наталки Полтавки". Після перегляду відбулося обговорення фільму та персонажів, де кожен мав змогу поділитися своїми враженнями та думками.






вівторок, 18 червня 2024 р.

     З нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні в Капітанській сільській бібліотеці для користувачів проведена хвилина пам'яті "Так почалася війна".

Присутні знайомились з літературою з виставки-події " Подвиг, що залишиться в віках"про початок війни та про тих чиє життя було зруйновано у тій страшній війні.




вівторок, 11 червня 2024 р.

      З метою формування позитивного образу ветерана в суспільства та відзначення подвигів ветеранів війни, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до рідної країни, гордості за наших захисників у бібліотеці відбулася зустріч-інтерв’ю з воїном ЗСУ Сергієм Громишем. Відповідаючи на запитання присутніх, запрошений воїн розповів про свої військові будні, про солдатську єдність та братерство, допомогу волонтерів.

Такі заходи дуже важливі для всіх. Відчувається взаємопідтримка й тепло сердець, що надихають і дають сили боротися далі кожному на своєму фронті. Горді, що маємо таких земляків. Залишайтеся здоровими і повертайтесь живими. Низький уклін і шана ВАМ наші захисники!

Запис зустрічі можна переглянути за посиланням
https://youtu.be/uh94teRPBU4?si=5p3dBbmnrCAqaDnD




вівторок, 4 червня 2024 р.

 В бібліотеці продовжує свою роботу розмовний клуб української мови для всіх охочих. Чергове засідання відбулося на тему «Словничок давніх українських імен». Присутні зачитували чоловічі і жіночі імена, їхні значення та походження. Кому цікаво удосконалити свою мову для професійного та особистого зростання долучайтесь до нас.




понеділок, 3 червня 2024 р.

     До Міжнародного дня захисту дітей в Капітанській сільській бібліотеці поведено конкурс-гру "Найкращі друзі". Діти розфарбовували розмальовки, зачитували вірші, відгадували загадки.






 

До відзначення Міжнародного дня захисту дітей у сквері Побузького МБК "Металург" відбулася розважальна програма “Happy child -happy Ukraine”. Працівники бібліотеки взяли участь у цьому заході: організували виставку виробів місцевих майстринь та оформили етнофотовиставку на фоні якої всі бажаючі робили світлини.